Sähkökummituksia

Napolissa on eräässä fysikaalisessa laboratoriossa, jossa viime aikoina on suoritettu vahvavirtakokeita, tehty omituisia havaintoja. Kokeiden aikana, jotka suoritettiin pimeässä huoneessa ja joissa tapahtui myös sähköpurkauksia, havaittiin loistavia 'valo'kuvia, jotka olivat ihmisen jäsenten muotoisia, eräässä tapauksessa käden, eräässä toisessa taas jalan. Nämä kuvat häilyivät irrallaan ilmassa useiden minuuttien ajan ja hävisivät sen jälkeen näkyvistä.

Ne kaksi insinööriä, jotka olivat laboratoriossa, luulivat ensin joutuneensa jonkin näköharhan uhreiksi. Mutta kun ilmiöt toistuvat kolmena eri kertana, he eivät voineet niitä enää epäillä. Erityisen mielenkiintoinen oli viimeinen kuvailmiö, sillä se esitti ihmiskasvoja.

Tällaisia ilmiöitä on aikaisemminkin havaittu sähkölaboratoriossa. Ensimmäisen kerran tällainen tapaus sattui Breslaussa eräässä kemiallisessa laboratoriossa, jossa nähtiin ihmisen hahmo. Myöhemmin nähtiin samantapainen ilmiö eräässä vahvavirtalaboratoriossa Shenectadyssa New Yorkin lähellä. Mahdollista on, että tällaisten ilmiöiden tutkiminen johtaa erinäisten okkultisten kysymysten selvittämiseen.

Ruusu-Risti — Syyskuu 1934


Etusivu Artikkelit