Alkulause

  

1 Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen palvelijoilleen, mitä pian on tapahtuva. Jumala lähetti enkelinsä ja ilmoitti kaiken tämän palvelijalleen Johannekselle

2 joka nyt omalla todistuksellaan vahvistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken minkä on nähnyt.

3 Autuas se, joka tämän toisille lukee, autuaat ne, jotka kuulevat nämä ennussanat ja ottavat varteen sen, mitä tähän kirjaan on kirjoitettu, sillä hetki on lähellä.

– Johanneksen Ilmestys 1: 1-3

Pyhiä kirjoituksia ja erityisesti Johanneksen Ilmestystä tulkittaessa on huomattava, että täytyy mennä pintaa syvemmälle löytääkseen salattuja mittaamattoman arvokkaita totuuksia piilotettuna niihin.

Kuten Max Heindel muistutti meitä:

"On myös muistettava, että he, jotka alkuaan kirjoittivat raamatun, eivät aikoneetkaan ilmaista totuutta niin yksinkertaisessa muodossa, että kuka tahansa osaa lukea voisi sitä ymmärtää. Heidän tarkoituksensa ei ollut kirjoittaa "avointa Jumalan kirjaa." Suuret salatieteilijät, jotka kirjoittivat Toharin, painottavat voimakkaasti tätä asiaa. Thorahin salaisuudet eivät olleet tarkoitettu kaikkien ymmärrettäväksi, kuten seuraava ote osoittaa.

Voi sitä ihmistä, joka Thorahissa (laissa) näkee vain lauseparsia ja tavallisia sanoja. Jos se todellisuudessa ei muuta käsittäisi, niin voisimme tänäkin päivänä luoda paljon ihailtavamman Thorahin. Mutta niin ei ole. Jokainen Thorahin sana sisältää ylevän merkityksen ja suuren salaisuuden... Thorahin lauseet ovat Thorahin puku. Voi häntä, joka pitää Thorahin pukua Thorahina itsenään... Yksinkertainen ihminen huomaa vain Thorahin puvun ja sen aseet. He eivät muusta tiedä. He eivät näe mitä puvun sisään on kätketty. Ymmärtäväiset ihmiset eivät kiinnitä huomiota vaatteisiin, vaan siihen minkä ne peittävät."

Salainen filosofia on annettu "enemmän oppineille ihmisille" (vihityille) ja siitä syystä sen opetuksissa, jotka koskevat ihmisen alkuperää, kehitystä ja hänen ja maailman kaikkeuden tulevaa tilaa, löydämme siitä avaimen raamatun sisimpiin totuuksiin. Johannes oli yksi korkeimmin vihityistä, jotka ovat erittäin kiihkeästi seuranneet häntä, joka sanoi: "Minä olen tie totuus ja elämä ei kukaan tule Isän tykö muuta kuin minun kautta" He kykenevät lukemaan katoamatonta Luonnon Muistia (Ajatuksen maailmaa ja Elämän hengen maailmaa) ja täten saavat tietoa jota ei voi mitenkään muuten saavuttaa. Rosenkreutzilaisessa Maailmankatsomuksessa kerrotaan, että rakastettu Johannes symbolisoi Venus-vihkimystä.

Täten Johanneksen "ilmestys" tai "näky" kuvaa (symbolisesti) niille joilla on silmät nähdä, yleviä muistiinpanoja menneestä, nykyisestä ja tulevasta ihmisestä, mikrokosmoksessa tai kehittyvästä jumalasta ja maailmankaikkeuden makrokosmoksesta. Nämä olosuhteet eivät muodosta vain materialistisia muutoksia ihmisen ja Maan näkyvissä ruumiissa vaan myös vähemmän huomattavaa muutosta, joka tapahtuu rotujen sisällä ihmisen kehittyessä maasta jumalaksi. Kristuksen tuleminen maapallon sisäiseksi valtiaaksi avasi ovet selkosen selälleen "jokaiselle joka tahtoo" kaikki jotka noudattavat aina kuuluvaa huutoa "Tulkaa minun tyköni" ovat "pelastettuja" ja heistä Johannes profeetallisesti puhuu.

  

PATMOS-NÄKY

9 Minä, veljenne Johannes, jolla on sama ahdinko, valtakunta ja Jeesukselta tuleva kestävyys kuin teillä, olin joutunut Patmos-nimiselle saarelle, koska olin julistanut Jumalan sanaa ja todistanut Jeesuksesta.

10 Herran päivänä Henki valtasi minut, ja minä kuulin takaani kovan äänen, kuin olisi torveen puhallettu.

11 Ääni sanoi: "Kirjoita, mitä näet, ja lähetä kirja seitsemälle seurakunnalle: Efesokseen, Smyrnaan, Pergamoniin, Tyatiraan, Sardekseen, Filadelfiaan ja Laodikeaan."

12 Käännyin nähdäkseni, mikä ääni minulle puhui, ja kun käännyin, näin seitsemän kultajalkaista lamppua

13 ja lamppujen keskellä hahmon, joka oli ihmisen kaltainen. Hänellä oli yllään pitkä viitta ja rinnan ympärillä kultainen vyö.

14 Hänen päänsä ja hiuksensa hohtivat valkoisina kuin valkoinen villa, kuin lumi, ja hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit.

15 Hänen jalkansa välkehtivät kuin sulatusuunissa hehkuva pronssi, ja hänen äänensä oli kuin suurten vesien pauhu.

16 Hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, hänen suustaan pisti esiin kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat kuin loistava keskipäivän aurinko.

– Ilmestys 1:9-16

  

Kun Johannes sanoi, että hän "oli joutunut Patmos-nimiselle saarelle" antaa hän vihjeen näkynsä luonteesta. Sana Patmos tarkoittaa valaistus ja Kristuksen aikoina ilmaus "Patmoksen saari" kuvasi vihkimystä. Hänen kehityksensä vihkimysten tiellä osoitti, että "Rakas opetuslapsi Johannes" kykeni olemaan "hengessä" tai tietoisuuden tilassa jossa hän näki korkeampiin maailmoihin ja voi työskennellä niissä näkymättömiä ruumiita käyttäen.

Tutkiessamme Ilmestyskirjaa huomaamme merkittävänä seikkana sen, että se on rakennettu mystisen numeron, (numero) seitsemän ympärille. Johanneksella oli seitsemän näkyä joissa hän sai viestit seitsemälle kirkolle; valtaistuimen edessä on seitsemän enkeliä joilla on seitsemän lamppua ja oli myös seitsemän trumpettia, seitsemän kynttilänjalkaa ja kirja joka oli sinetöity seitsemällä sinetillä, sekä seitsemän ukkosta. Numero seitsemän merkitys huomataan salatieteen opetuksessa, ihminen on seitsemänosainen, hänessä on kolminaishenki, joka toimii kolminaisruumiissa johon se älyn siteellä on yhdistetty. Ihmisen ruumiissa on seitsemän henkistä keskusta joiden kautta sisässä asuva henki voi ilmaista henkisiä voimia sen jälkeen, kun ne on herätetty ja kehitetty.

Koska Ihminen on seitsemänosainen ja hän on "osa" määrättyä kehityskenttää, jolle Johanneksen viesti on osoitettu voimme otaksua, että viesti joka on kirjoitettu Ilmestyskirjaan ja lähetetty "seitsemälle seurakunnalle" sisältää tietoa ihmisestä itsestään. Toisin sanoen seitsemää kirkkoa on käytetty symbolisesti viittaamaan ihmisen seitsemään keskukseen, jotka täytyy avata henkisen kehityksen aikana. Jokainen ihminen on tekeillä oleva jumala ja tulee lopuksi saavuttamaan Jumaluuden päämäärän.

Kuvaus siitä, joka puhui Johannekselle "suurella äänellä kuin trumpetti" osoittaa korkeaa olentoa arkkienkelien elämänaallosta. Valtava värähtely, joka sellaisesta olennosta virtaa osoitetaan "pitkällä viitalla" ja "Hänen päänsä ja hiuksensa hohtivat valkoisena" ja "hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit" joka osoittaa sellaisen korkean olennon puhtautta ja henkistä voimaa. "Kaksiteräinen terävä miekka" viittaa erittäin korkean hengen positiivis-negatiivisen voiman ilmenemiseen.

  

 

MEIDÄN AURINKOKUNTAMME

  1 Sitten näin tämän: taivaan ovi oli auki, ja kuului sama ääni, jonka olin edellisellä kerralla kuullut -- kuin olisi torveen puhallettu. Se sanoi minulle: "Nouse tänne! Minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva."

2 Siinä samassa olin Hengen vallassa. Näin, että taivaassa oli valtaistuin ja sillä valtaistuimella istui joku,

3 joka loisti kuin jaspis ja karneoli. Valtaistuinta ympäröi sateenkaaren kaltainen smaragdinvärinen hohde.

4 Tämän valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentäneljä valtaistuinta, ja niillä istui kaksikymmentäneljä vanhinta, joilla oli yllään valkeat vaatteet ja päässään kultaseppele.

5 Valtaistuimesta lähti salamoita ja kuin ukkosen jyly. Sen edessä oli seitsemän soihtua, Jumalan seitsemän henkeä,

6 ja sen edessä oli myös ikään kuin lasinen, kristallin tavoin kimmeltävä meri.

Valtaistuimen edessä ja ympärillä oli neljä olentoa, jotka sekä edestä että takaa olivat täynnä välkehtiviä silmiä.

7 Yksi muistutti leijonaa, toinen nuorta härkää, kolmannella oli kuin ihmiskasvot, ja neljäs näytti lentävältä kotkalta.

8 Näillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, jotka olivat molemmilta puolin täynnä välkehtiviä silmiä. Taukoamatta, päivin öin, nuo olennot lausuvat:

-- Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias! Hän oli, hän on ja hän on tuleva.

9 Aina kun olennot ylistävät, kunnioittavat ja kiittävät häntä, joka istuu valtaistuimellaan ja joka elää aina ja ikuisesti,

10 nuo kaksikymmentäneljä vanhinta heittäytyvät maahan hänen valtaistuimensa eteen ja osoittavat hänelle kunnioitustaan -- hänelle, joka elää aina ja ikuisesti. He asettavat seppeleensä valtaistuimen eteen ja lausuvat:

11 -- Herra, meidän Jumalamme! Sinä olet arvollinen saamaan ylistyksen, kunnian ja vallan, sillä sinä olet luonut kaiken. Kaikki, mikä on olemassa, on sinun tahdostasi luotu.

– Ilmestys 4:1-11

  

Lähtökohtana tälle kunnioitusta herättävälle kuvaukselle voimme tutkia kappaletta Läntisestä Viisausopista (Rosenkreutzilainen maailmankatsomus).

"Luomispäivän alussa määrätty suuri olento (jota länsimaissa kutsutaan Jumalaksi ja muualla hänellä on muita nimiä) ottaa haltuunsa määrätyn osan avaruudesta, johon hän päättää luoda aurinkokunnan itsetietoisuuden kehittämiseksi. Hän sisällyttää omaan olemukseensa muita loistavia luovia valtiaita, mittaamattomilla henkisillä voimilla ja loistolla varustettuja olentoja, jotka ovat tämän saman olennon entisten ilmennysten hedelmiä, samoin kuin muita älyolentoja laskevassa kehitysasteikossa aina sellaisiin asti, jotka eivät vielä ole saavuttaneet meidänkään ihmiskuntamme tajunnanastetta. Kaksitoista suurta luovaa valtiasta toimi kehitystyössä Saturnuskauden alussa. Kaikki planeettahenget ovat lähtöisin Jumalasta, ja kullakin niistä on johdossaan kehitys yhdellä seitsemästä planeetasta. Ne ovat myös kolminaisia ja erottavat itsestään luovia valtiaita, jotka käyvät läpi seitsenkertaisen kehityskauden.

Kaksitoista Eläinradan merkkiä on jaoteltu eri tavoin riippuen niiden vaikutuksesta ihmiskuntaan ja jaotuksia ovat johtavat, pysyvät ja muuttuvat merkit sekä toisenlainen jaottelu joka jakaa ne tuli-, maa-, ilma- ja vesimerkkeihin. Pysyvät merkit, Härkä kuvataan härällä, Leijona kuvataan Leijonalla ja Skorpioni kuvataan kotkalla Vesimies kuvataan vedenkantajalla. Neljä alkukirjainta I.N.R.I., jotka asetettiin Jeesuksen ristille kuvaavat neljän elementin nimeä Hebreaksi: Iarn, vesi; Nour, tuli; Ruach, henki tai Vitai ilma; ja Iabeshah, maa... Salomonin temppelin rakentaja mestari Hiram Abiff hänen viimeisenä työnään onnistui sulattamaan kaikki maailman metallit seokseksi, joka oli yhtä läpinäkyvää kuin lasi.

    

SEITSEMÄN SINETIN KIRJA

1 Minä näin, että valtaistuimella istuvan oikeassa kädessä oli kirjakäärö. Se oli kirjoitettu täyteen molemmin puolin ja sinetöity seitsemällä sinetillä.

2 Ja minä näin mahtavan enkelin, joka kuulutti kovalla äänellä: "Kuka on arvollinen avaamaan kirjan ja murtamaan sen sinetit?"

3 Mutta ei ollut ketään, ei taivaassa, ei maan päällä eikä maan alla, joka olisi kyennyt avaamaan kirjan tai edes katsomaan siihen.

4 Minä itkin katkerasti, kun ei löytynyt ketään, joka olisi ollut arvollinen avaamaan kirjan tai katsomaan siihen.

5 Mutta yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke. Juudan heimon leijona, Daavidin juuriverso, on saanut voiton! Hän avaa kirjan ja murtaa kaikki seitsemän sinettiä."

6 Ja minä näin, että valtaistuimen ja neljän olennon edessä vanhinten keskellä seisoi karitsa. Se oli kuin teurastettu, ja sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää -- ne Jumalan seitsemän henkeä, jotka on lähetetty kaikkialle maailmaan.

7 Se astui lähemmäs ja otti kirjan valtaistuimella istuvan oikeasta kädestä.

8 Kun Karitsa otti kirjan, ne neljä olentoa ja kaksikymmentäneljä vanhinta heittäytyivät hänen eteensä. Vanhimmilla oli kaikilla harppu ja kultamalja täynnä uhrisavua, pyhien rukouksia.

9 He lauloivat uuden laulun:

-- Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinut on teurastettu, olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmisiä kaikista heimoista, kaikista kielistä, kansoista ja maista.

10 Olet tehnyt heistä kuningassuvun, meidän Jumalamme pappeja; he tulevat hallitsemaan maan päällä.

11 Valtaistuimen, olentojen ja vanhinten ympärillä näin suuren joukon enkeleitä ja kuulin heidän äänensä. Heitä oli lukemattomia, kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat,

12 ja he lausuivat kovalla äänellä:

-- Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen.

13 Ja minä kuulin, kuinka kaikki luodut taivaassa, maan päällä, maan alla ja meressä, kaikki mitä niissä on, lausuivat:

-- Hänen, joka istuu valtaistuimella, hänen ja Karitsan on ylistys, kunnia, kirkkaus ja mahti aina ja ikuisesti.

14 Ne neljä olentoa sanoivat: "Aamen", ja vanhimmat heittäytyivät kasvoilleen ja osoittivat kunnioitustaan.

– Ilmestys 5:1-14

  

Hermeettinen väittämä "Niin ylhäällä kuin alhaalla" on yhdenmukaisuuden lain "yleisavain kaikkiin mysteerioihin". Maailma ympärillämme on makrokosmos ja ihminen siinä on mikrokosmos "Seitsemällä sinetillä sinetöity kirja" on symboli ihmisestä mikrokosmoksessa.

Ihmiskunta on ollut kietoutuneena materialistisuuteen ja itsekkyyteen aikakausien ajan, mutta kun Kristus tuli sisäiseksi planeettahengeksi maapallolle antoi hän ensimmäisen suoran henkisen sysäyksen ihmiselle ja se aiheutti selvän muutoksen ihmisen olemukseen. Se teki mahdolliseksi saada puhtaampaa tunneainetta ihmisen tunneruumiiseen ja löyhdytti yhteyttä ihmisen ruumiin ja eetteriruumiin välillä niin että harjoituksen avulla ne voivat erota toisistaan. Tämä voimakas viisaus-rakkaus värähtely aiheutti ihmisen seitsemän henkisen keskuksen avautumisen, niin että henki voi erottua fyysisestä ruumiista ja kohota hienompiin maailmoihin omasta tahdostaan. Näin Kristus teki vihkimykset mahdolliseksi kaikille.

Kristus on "Juudan heimon Leijona" koska hän syntyi ihmisen Jeesuksen ruumiiseen, joka kuului Juudan heimoon. "Kosminen Kristus on Aurinkokauden korkein vihitty hän asuu keskus auringossa ja ohjaa planeettoja niiden radalla hänestä tulevalla säteellä joka tulee sisäiseksi hengeksi kullekin planeetalle sitten kun se on tarpeeksi kypsynyt vastaanottamaan sellaisen valtavan viisauden."

Jokaisella olennolla maailmankaikkeudessa on oma värähtely, joka on hänen "harppunsa." Suuret Valtiaat jotka asuttavat eläinradan merkit laulavat maailmankaikkeuden maamme laulua "uutta laulua" Kristuksen laulua. Kun seuraamme hänen askeleitaan pääsemme sopusointuun hänen värähtelyissä ja liitymme taivaalliseen kuoroon.

  

SUURESTA AHDISTUKSESTA PELASTUNEET

1 Tämän jälkeen näin neljä enkeliä, jotka seisoivat maan neljällä kulmalla ja pidättelivät maan neljää tuulta, ettei mikään niistä puhaltaisi yli maan ja meren eikä vasten ainoatakaan puuta.

2 Ja vielä näin yhden enkelin, joka nousi idästä kantaen elävän Jumalan sinettiä. Hän huusi kovalla äänellä noille neljälle enkelille, joille oli annettu valta hävittää maata ja merta:

3 "Älkää hävittäkö maata, älkää merta älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan."

4 Minä kuulin myös sinetillä merkittävien määrän. Sinetin sai sataneljäkymmentäneljätuhatta, ja heitä oli kaikista Israelin heimoista:

13 Yksi vanhimmista kysyi minulta: "Keitä nämä valkeavaatteiset ovat? Mistä he ovat tulleet?"

14 Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät." Hän sanoi minulle:

-- Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

15 Sen tähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä hänen pyhäkössään päivin ja öin, ja hän, joka istuu valtaistuimella, on levittänyt telttansa heidän ylleen.

16 Nälkä ei heitä enää vaivaa, ei jano, enää ei heitä polta aurinko eikä paahtava helle.

17 Karitsa, joka on valtaistuimen edessä, kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet.

– Ilmestys 7: 1-4, 13-17

 

Jälleensyntymisen lakia, joka on yksi peruslakeja Läntisessä Viisausopissa johtavat korkeat olennot, joita kutsutaan Kirjanpito-enkeleiksi tai Kohtalon herroiksi. He huolehtivat siitä, että jokainen saa mahdollisuuden niin suureen määrään kokemuksia kuin kukin pystyy vastaanottamaan. Jos henkilölle on tarpeellista jäädä näkymättömiin maailmoihin elämien välillä tuhanneksi vuodeksi, näin tapahtuu. Ellei tämä ole tarpeellista hän syntyy nopeammin. Jotkut tulevat takaisin muutaman sadan vuoden kuluttua, koska he ovat kehittyneet siihen pisteeseen, jossa he oppivat nopeasti.

"Jumalamme palvelijat," jotka Johannes sanoi "sinetöidyiksi... otsaan" ja joiden luku oli "sataneljäkymmentäneljätuhatta", ovat ne jotka elävät Jumalan lakien mukaan niin että he muodostavat "valkean puvun, kultaisen hääpuvun" tai sielu ruumiin, joka muodostuu eetteriruumiin kahdesta korkeammasta eetteristä ja joka seuraavassa suuressa aikakaudessa Uudessa Galileassa elämiseen on välttämätön. Yhdeksän on ihmiskunnan luku ja se saadaan, kun numerot luvussa 144000 lasketaan yhteen. Tämä osoittaa, että suurin osa ihmiskunnasta kehittyy "suuressa ahdingossa" tarpeeksi siirtyäkseen kuudenteen aikakauteen.

Uudessa Galileassa ihmiskunnalla on huomattavasti... eetterisempi ruumis kuin nykyisin. Maa on myöskin paljon kirkkaampi ja sen seurauksena nämä ruumiit ottavat vastaan huomattavasti herkemmin intuition henkisiä sysäyksiä. Tällainen ruumis ei väsy ja siksi ei ole enää yötä. Uusi Galilea ... on rauhan maa (Jer-u-salem) maailmankaikkeudellinen veljeys yhdistää kaikki maailman olennot yhteen rakkaudessa. Kuolemaa ei enää ole sillä elämän puu, kyky muodostaa elinvoimaa tulee mahdolliseksi päässämme olevan eetterisen elimen kautta, joka kehittyy niissä jotka juuri nytkin otetaan ihmiskunnan esi-isinä tulevaan aikakauteen.

  

"PIENI KIRJA"

1 Sitten näin taas uuden, mahtavan enkelin, joka tuli alas taivaasta. Hänellä oli pukunaan pilvi ja hänen päänsä päällä oli sateenkaari, hänen kasvonsa olivat kuin aurinko ja hänen jalkansa kuin tulipatsaat,

2 ja kädessään hänellä oli pieni avattu kirjakäärö. Hän laski oikean jalkansa meren päälle, vasemman maalle

3 ja huusi kovalla äänellä, niin kuin leijona olisi ärjynyt. Hänen huudettuaan puhui seitsemän ukkosta jylisevällä äänellä.

4 Kun nämä seitsemän ukkosta olivat jylisten puhuneet, minä rupesin kirjoittamaan, mutta silloin kuulin taivaasta äänen, joka sanoi: "Sulje sinetillä se, mitä seitsemän ukkosta puhuivat, älä kirjoita sitä muistiin."

5 Enkeli, jonka näin seisovan meren ja maan päällä, kohotti oikean kätensä taivasta kohti

6 ja vannoi hänen nimeensä, joka elää aina ja ikuisesti, hänen, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja kaiken mitä niissä on. Hän vannoi: "Aika on lopussa.

7 Kun tulee päivä, jolloin seitsemäs enkeli kohottaa torvensa ja puhaltaa, on Jumalan salattu suunnitelma viety päätökseen, sen mukaisesti kuin hän on palvelijoilleen profeetoille ilmoittanut."

8 Ääni, jonka olin taivaasta kuullut, puhui minulle uudestaan: "Mene tuon enkelin luo, joka seisoo meren ja maan päällä, ja ota avattu kirjakäärö, joka hänellä on kädessään."

9 Minä menin enkelin luo ja pyysin häntä antamaan käärön minulle. Hän vastasi: "Ota ja syö se. Se karvastelee vatsassasi, mutta suussasi se maistuu makealta kuin hunaja."

10 Minä otin käärön enkelin kädestä ja söin sen. Se maistui suussani makealta kuin hunaja, mutta kun olin sen syönyt, alkoi vatsaani karvastella.

11 Minulle sanottiin: "Vieläkin sinun tulee ennustaa, miten käy maailman kansoille, maille, kielille ja kuninkaille."

– Ilmestys 10:1-11

 

Kehityksessämme on aikoja jolloin suurimmalle osalle ihmiskuntaa ei ole viisasta tietää mitä tulee tapahtumaan, koska heillä ei ole viisautta käyttää sellaista tietoa oikein. Täten Johannekselle sanottiin "Sulje sinetillä se, mitä seitsemän ukkosta puhuivat, älä kirjoita sitä muistiin." Kuudennella ja seitsemännellä aikakaudella ihminen tulee olemaan paljon lähemmässä yhteydessä kosmisen viisauden kanssa kuin mitä hän nyt on ja siitä syystä hän saa valaistusta asioihin, jotka tällä hetkellä ovat salattuja meiltä.

"Pieni avattu kirjakäärö", jonka Johannes mainitsee voi olla symbolinen viittaus jatkuvaan muistiinpanoon ihmisen matkasta aineeseen, mikrokosmoksena. Rosenkreutzilaisessa filosofiassa opetetaan: "Ensimmäisestä hengenvedosta, jonka vedämme syntyessämme viimeiseen hengähdykseen kuollessamme käytämme ilmaa, joka sisältää kuvat ympäristöstämme ja sama eetteri, joka siirtää kuvat silmämme verkkokalvolle hengitetään keuhkoihin, josta ne siirtyy vereen. Täten eetteri aikanaan saavuttaa sydämen. Sydämen vasemmassa kammiossa sen kärjessä on pieni atomi, joka on erikoisesti herkistetty ja pysyy ruumiissa koko elämän ajan. Se on tässä suhteessa erilainen kaikkiin muihin atomeihin nähden, jotka tulevat ja menevät sillä se on Jumalan ja yhden määrätyn hengen erikoisomaisuutta. Tätä atomia voidaan kutsua Kirjanpito-enkeleiden kirjaksi, kun veri sydämenlyönnistä toiseen virtaa sydämen läpi kaikki hyvät ja pahat tekomme tallentuvat siihen pienimpiä yksityiskohtia myöten."

"Tätä muistia voidaan kutsua alitajunnaksi. Se muodostaa pohjan tuleville elämillemme, kun se toistetaan panoraamana heti kuoleman jälkeen. Kun siemenatomi poistetaan.... heijastava eetteri eetteriruumiissa toimii polttopisteenä ja kun elämä hitaasti avautuu taaksepäin kuoleman hetkestä aina syntymään saakka kuvat syöpyvät tunneruumiiseen, joka on käyttövälineenämme purgaatorissa jossa paha poistetaan ja ensimmäisessä taivaassa jossa hyvä assimiloidaan, niin että seuraavassa elämässä ensin mainittu muodostaa omantunnon, joka pidättää häntä tekemästä samoja entisiä virheitä ja viimeksi mainittu kannustaa meitä hyvään.

    

NAINEN PUETTUNA AURINGOLLA
  

1 Taivaalla näkyi suuri tunnusmerkki: nainen, jolla oli pukunaan aurinko, kuu jalkojen alla ja pään päällä seppeleenä kaksitoista tähteä.

2 Hän oli raskaana ja huusi tuskissaan synnytyspolttojen vaivaamana.

3 Engin tunnusmerkki näkyi taivaalla: suuri tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea ja kruunu kaikissa seitsemässä päässä.

4 Pyrstöllään se pyyhkäisi pois kolmanneksen taivaan tähdistä ja sinkosi ne maahan. Lohikäärme asettui synnyttävän naisen eteen nielaistakseen lapsen heti kun se syntyy.

5 Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo,

6 ja nainen pakeni autiomaahan. Jumala on sinne valmistanut hänelle turvapaikan, missä hänestä pidetään huolta tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää.

– Ilmestys 12:1-6

  

Ihmisen henki on kipinä äärettömyyteen purkautumista "valtavine mahdollisuuksineen". Ihminen ei ole ainoastaan yksilö, vaikka onkin erillinen itsenäinen kokonaisuus. Hän on sitä vain suhteellisesti katsoen, hän on perheenjäsen yhdyskunnassa, kansassa ja yksi maailman asukkaista ja sitä kautta yhteydessä muihin maailmoihin ja niiden asukkaisiin sillä ne kaikki ovat asuttuja.

Auringon, kuun ja planeettojen yhteys näkyy kaikissa maailman uskonnoissa mukaan lukien kristinusko. Vanhat temppelit ovat uskon monumentteja, jotka nykyisin ovat melkein kokonaan unohtuneet läntisessä maailmassa, mutta kuitenkin ne ovat nyt yhtä asiaankuuluvia kuin entisaikoina.

Kun Aurinko siirtyy pois valtaistuimeltaan kesäpäivänseisauksessa kesäkuun 21. päivänä, siirtyy se myöhemmin Leijonan merkkiin, Juudean Leijonaan, jolloin katolinen kirkko juhlii Marian taivaaseen astumista elokuun 15. päivänä. Sitten Aurinko kulkiessaan kohti läntistä solmukohtaa siirtyy Neitsyen merkkiin elokuun 22. päivän tienoilla ja täten Neitsyt syntyy auringosta.

Tämä tuo mieleemme astronomisen ratkaisun seuraavaan Ilmestyskirjan kohtaan "nainen, jolla oli pukunaan aurinko, kuu jalkojen alla". Tämä tapahtuu aina syyskuussa uudenkuun jälkeen. Maasta katsottuna aurinko peittää tai puettaa Neitsyen merkin, ja kun kuu siirtyy pois auringon yhteydestä näyttää se olevan Neitsyen jalkojen alla.

  

1 Minä näin, kuinka merestä nousi peto. Sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja kaikissa kymmenessä sarvessa oli kruunu ja jokaiseen päähän oli kirjoitettu herjaava nimi.

2 Peto, jonka näin, muistutti leopardia, mutta sillä oli jalat kuin karhulla ja sen kita oli kuin leijonan kita. Lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.

3 Minä näin, että yksi pedon päistä oli saanut surmaniskun mutta haava oli parantunut.

Koko maailma ihmetteli petoa ja lähti seuraamaan sitä,

4 ja kaikki kumarsivat lohikäärmettä, joka oli antanut pedolle sellaisen vallan. He kumarsivat myös petoa ja sanoivat:

-- Kuka on pedon vertainen, kuka pystyy taistelemaan sitä vastaan?

5 Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi.

6 Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa.

7 Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat.

8 Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä -- kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

9 Jolla on korvat, se kuulkoon:

10 -- Kenen osana on vankeus, se joutuu vankeuteen, kenen osana on kaatua miekkaan, se kaatuu miekkaan. Nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa.

– Ilmestys 13:1-10

  

Salatieteellisessä symbologiassa vesi kuvaa tunteita ja sana "meri" tavallisesti viittaa tunnemaailmaan ja sieltä tulee aine, joka antaa materiaalin ihmisen ja eläimen tunneruumiille. Kun Lemurian aikakaudella Lusifer-henget kyllästivät ihmisen tunneruumiin demonisella intohimolla paljon pahaa (toiminta Jumalan lakeja vastaan) on tehty ja kaikki tämän pahuuden summa kaikista ihmisen ennemmin eletyistä elämistä muodostaa "pedon", joka nousee "ylös merestä", jota myös "Olennoksi kynnykselle" nimitetään. (Olento kynnyksellä kuvaa olentoa, jonka ohi jokainen näkymättömiin maailmoihin tietoisesti siirtyvän täytyy kohdata ja tämä olento on tulos kaikesta pahasta, jonka ihminen on tehnyt ennemmin edellisissä elämissään.)

Antikristus on potentiaalinen voima maailmassa, jossa yhteinen pahuus ilmenee kaikissa maailman ihmisissä. Ihmisolento on sekä seitsenkertainen, että kymmenkertainen olento, kolminkertainen henki, kolminkertainen ruumis ja kolminkertainen sielu, joita yhdistää järki.

Mitä tulee "olentoon kynnyksellä" ja siihen miten tämä "hirviö" voidaan voittaa Max Heindel sanoo näin:

"Kun aloittelija tietoisesti astuu tunnemaailmaan jättäen fyysisen ruumiin unessa, täytyy hänen ohittaa tämä olento. Olento on ilmentymä kaikista menneistä pahoista teoista, joita ei ole vielä sovitettu ja jotka odottavat niiden tuhoamista tulevissa elämissä. Hänen täytyy hyväksyä ja tunnustaa, että olento on osa häntä itseään. Hänen täytyy luvata itselleen, että niin pian kuin mahdollista hän poistaa kaikki velat, jotka kuvautuvat tässä hirvittävässä muodossa."

"Tämä olento on paholainen, jonka vastapainona toinen olento kuvaa kaikkea sitä hyvää jonka ihminen on ennemmin tehnyt ja jota voidaan kutsua hänen suojelusenkelikseen. Tavalliselle ihmiselle nämä kaksoisvoimat kuitenkin ovat näkymättömiä vaikkakin voimakkaasti vaikuttavia.

"Ihmiset, jotka pyrkivät poistamaan menneiden elämien vääryydet puhtaasti ja epäitsekästä lähimmäisiään palvellen, ovat niitä joiden nimi on kirjoitettu "teurastetun Karitsan elämän kirjaan."

Ne, jotka jatkavat pahuuden voimien tottelemista luonteessaan "jos kuka miekalla tappaa" he jäävät jälkeen kehityksen tiellä ja heidän täytyy aloittaa uudelleen myöhemmin.

  

11 Sitten näin, kuinka toinen peto nousi maan uumenista. Sillä oli kaksi sarvea, kuin karitsan sarvet, mutta se puhui kuin lohikäärme.

12 Se käyttää ensimmäisen pedon puolesta tämän koko valtaa ja panee maan ja sen asukkaat kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava oli parantunut.

13 Se tekee suuria tunnustekoja ja saa tulen lyömään taivaasta maahan ihmisten nähden.

14 Niillä tunnusteoilla, joita sillä on valta tehdä ensimmäisen pedon nimissä, se johtaa harhaan kaikki maan asukkaat, niin että saa heidät tekemään patsaan sen pedon kunniaksi, jota on isketty miekalla mutta joka on vironnut henkiin.

15 Se on saanut vallan antaa pedon kuvalle hengen, niin että kuva jopa kykenee puhumaan, ja se on myös saanut vallan tappaa kaikki, jotka eivät kumarra pedon kuvaa.

16 Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin.

17 Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.

18 Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi.

– Ilmestys 13:11-18

  

Samoin kuin vesi tai meri symbolisoi tunteita, ihmisen materialistista puolta kuvataan maalla. Materialismin "pedon joka nousi maan uumenista" on annettu tulla suurimmaksi vaaraksi ihmisen nykyisessä kehitysasteessa. "Järki annettiin ihmiselle Atlantiksen ajanjaksolla antamaan tarkoitusta toimintaan, mutta koska Ego oli hyvin heikko ja halut olivat voimakkaat, yhtyi syntyvä äly tunneruumiiseen. Tästä syntyi oveluus, joka oli Atlantiksen aikakauden keskimmäisellä kolmasosalla vallitsevan suuren paheellisuuden syy."

Vaikka tämä "peto" materialistinen puoli ihmisen luonteessa, "ensimmäinen peto" tai alemmat halut saavuttivat enemmän valtaa, oli se "saanut vallan antaa (ensimmäisen) pedon kuvalle hengen." Maailmallisuus: omistukset, asema ja kunnia maailmassa ovat antaneet "aineen" alempien halujen käytölle materialistisella aikakaudella jolla nyt vaellamme. Näennäiset ihmeet, joita teollisuus ja tiede yhteiskunta on saanut aikaan, ovat aikaansaatuja "pedon" nimessä.

Kainin pojat, jotka olivat erittäin taitavia taiteessa ja teollisuudessa ovat polveutuneet tulisesta Lusifer-hengestä ja ovat luonnostaan taitavia tulen käytössä. "Nämä uskovat tekoihin enemmän kuin uskoon ja heidän lannistumattomalla rohkeudellaan ja loppumattomalla energiallaan he ovat muuttaneet maailman korvet ja erämaat puutarhoiksi, jotka ovat täynnä elämää ja kauneutta niin ihanaa, että he ovat unohtaneet Jumalan puutarhan, taivaan josta heidät oli Kuun Jumala Jehova ajanut ulos. He ovat jatkuvassa kapinassa häntä vastaan... He ovat menettäneet henkisen näkökykynsä ja ovat vangitut otsaan johon Kainin sanotaan saaneen merkin."

Numero 666 yhteenlaskettuna antaa tulokseksi 9 ihmisen tai ihmiskunnan luvun tämänhetkisellä materialistisella kehitys asteella. "Peto" tai materialismi on olemassa kaikille yksilöinä sekä yhteisönä ja se täytyy muuntaa toisten hyväksi tehdyllä rakkaudella ja palvelulla.

  

1 Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi.

2 Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua.

3 Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä.

4 He eivät ole tahranneet itseään naisten kanssa vaan ovat pysyneet puhtaina kuin neitsyet, ja he seuraavat Karitsaa, minne hän meneekin. Heidät on ostettu ihmisten joukosta esikoislahjaksi Jumalalle ja Karitsalle.

5 Valhetta ei heidän suustaan ole kuultu, he ovat puhtaita ja virheettömiä.

– Ilmestys 14:1-5

  

Armollinen, rakkaudellinen ja oikeudenmukainen tämän maailmankaikkeuden ja sen asukkaiden Luoja määrää, ettei yksikään hänen lapsistaan joudu "hukkaan." Jokaiselle ihmiselle on lahjoitettu piilevät jumalalliset voimat, jotka hän voi vapauttaa ja täten edistyä maapalasta Jumalaksi. Jos hän valitsee kielteisen kannan Jumalan lakeihin, jotka ohjaavat meidän kehitystä ja täten jää jälkeen kehityksen kulussa (koska hänellä on vapaa tahto) hänelle annetaan uusia mahdollisuuksia myöhemmissä kehitysjärjestelmissä. Lopulta koko ihmiskunta pelastuu ja näin tapahtui Johanneksen näyssä, jossa näkyi Kristus ja pelastetut ihmiset, "joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä."

"Kulmakarvojen välissä noin 12 mm ihon alla on paikka, jolla on vastaava kohta eetteriruumiissa. Tätä kohtaa voitaisiin kutsua "nenän juureksi". Kun nämä kaksi kohtaa kiinteässä ja eetteriruumiissa tulevat yhteen, kuten ne ovat ihmisessä nykyään, niin harjaantunut selvänäkijä näkee ne yhtenä mustana pisteenä tai paremminkin tyhjänä kohtana, kuten kaasuliekin näkymätön keskus. Tämä on ihmisen sisässä asuvan hengen koti — ihmisruumiin temppelin kaikkein pyhin, suljettu kaikelta muulta paitsi siltä ihmisen hengeltä, jonka koti se on."

"Päässä ovat myös aivot joiden välityksellä mieli (järki) toimii ja joka on silta Hengen ja ruumiin välillä. Aivoissa on kaksi tärkeää elintä: Käpyräuhanen ja aivolisäke joiden toimintaan herääminen antaa ihmiselle mahdollisuuden nähdä näkymättömiin maailmoihin. Henkisesti heränneet, ne jotka ovat kuulleet sisällään Kristuksen kutsun ja seuranneet sitä ristille voidaan tunnistaa Kristus mielen kultaisesta tulesta heidän päänsä ympärillä. Heillä tosiaan on "Isän" nimi kirjoitettu heidän otsaansa."

Laulu jota nämä valaistut laulavat on todella "uusi laulu" Kristuksen ja hänen seuraajiensa sielua värisyttävä kuoro. Jokainen, joka on omaksunut siveän, puhtaan ja palvelua harjoittavan elämän on harmoniassa jumalaiseen rakkaudelliseen lauluun, jonka ruumistuneesta sanasta ilmennyt on antanut, näkymättömän kuoron paisuvaksi kirkkaudeksi ja joka auttaa täyttämään maailman jumalaisella rytmillä rauhan, yhteistyöhön ja rakkauteen.

Ne jotka ovat täydellisesti muuntaneet luovan voiman heissä (ja tämä on päämäärä johon koko ihmiskunta on matkalla) fyysiseltä tasolta henkiselle tasolle ovat todellisia "neitsyitä" ja "ensimmäisiä hedelmiä Jumalalle ja Karitsalle".

1 Yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli seitsemän maljaa, tuli luokseni ja sanoi: "Tule, minä näytän sinulle, millainen tuomio annetaan sille suurelle portolle, joka asuu suurten vesien äärellä,

2 sille, jonka kanssa maailman kuninkaat ovat irstailleet ja jonka iljettävästä viinistä maan asukkaat ovat juopuneet."

3 Henki valtasi minut, ja enkeli vei minut autiomaahan.

Minä näin naisen, joka istui helakanpunaisen pedon selässä. Peto oli yltympäri täynnä siihen kirjoitettuja herjaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.

4 Naisen puku hohti purppuraisena ja helakanpunaisena, hänen yllään kimalsivat kulta, jalokivet ja helmet, ja kädessään hän piti kultaista maljaa, joka oli täynnä hänen haureutensa iljetystä ja saastaa.

5 Hänen otsassaan oli nimi, jolla on salainen merkitys: "Suuri Babylon, maailman porttojen ja iljetysten äiti."

6 Minä näin, että nainen oli juopunut pyhien verestä ja Jeesuksen todistajien verestä, ja hämmästyin suuresti hänet nähdessäni.

7 Enkeli sanoi minulle:

"Miksi ihmettelet? Minä paljastan sinulle naisen salaisuuden ja häntä kantavan pedon salaisuuden, tuon, jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.

8 Peto, jonka näit, on ollut, mutta nyt sitä ei ole. Se tulee vielä nousemaan syvyydestä, mutta lopulta se joutuu tuhon omaksi. Ne, maan asukkaat, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna elämän kirjaan, hämmästyvät pedon nähdessään, sillä vaikka se on ollut ja mennyt, se on vielä tuleva.

9 "Tässä tarvitaan ymmärrystä ja viisautta. Seitsemän päätä tarkoittaa seitsemää vuorta, joilla nainen istuu. Myös kuninkaita on seitsemän.

– Ilmestys 17:1-9

 

Käsitellessään Babylonian salaisuutta Max Heindel kirjoittaa:

"Luciferit ovat olentoja, jotka saavuttivat Kuukaudella paljon korkeamman kehitystason kuin ihminen mutta jäivät jälkeen enkeleiden kehitystasosta. He olivat puolijumalia eivätkä voineet ottaa haltuunsa kiinteää ruumista niin kuin ihminen. He eivät myöskään voineet kerätä kokemuksia niin kuin enkelit. He tarvitsivat aivot ja selkärangan ja kun ihminen oli rakentanut ne, oli se heille eduksi yllyttää ihmistä käyttämään niitä.

"Siihen aikaan ihmisen heräävä tietoisuus oli kohdistunut sisäänpäin ja hän näki sisäelimet ja kehitti niitä samalla innolla, jonka hän nykyisin suuntaa itsensä ulkopuolelle rakentamalla taloja, laivoja sekä ulkoisia lihaksia ruumiissaan jne. Koska nainen oli paremmin kehittynyt tähän suuntaan hänen mielikuvituksensa ollen kehittyneempi, hän näki älykkyyden ilmenevän hänen kiemuraisessa selkärangassaan ja myöhemmin, kun ihminen painoi muistiin näitä kokemuksia käärme miellytti häntä läheisimmällä yhtäläisyydellä, jonka hän voi ymmärtää.

"Tämä ajatus ilmenee läpi raamatun. Jesajan 14:sta luvussa häntä kutsutaan Luciferiksi (päiväntähti) (King James version) (suomeksi Kointähti) Babul-on'in kuninkaaksi (auringon portiksi) kaupunki, joka on seitsemällä kukkulalla ja jolla on valta yli koko maailman. Siellä ihmiskunta lakkasi toimimasta yhdessä ja se erottui sotiviksi kansoiksi. Tämä on siemen kaikelle mahdolliselle pahuudelle ja Ilmestyskirjassa sitä kutsutaan portoksi ja siinä kuvataan myös hänen tuhonsa.

Huomioikaamme, että nämä kaupungit (Babylon ja Jerusalem) sijaitsevat seitsemällä kukkulalla tai vuorella, joka antaa hyvän mahdollisuuden tehdä huomioita. Mooses "meni vuorelle" ja "näki" ja "kuuli." Samoin tekivät ne, jotka olivat kirkastusvuorella. Daniel vertaa Babyloniaa pääksi, jonka Nebukadnessar näki unessaan, ja ihmisen päässä on seitsemän paikkaa, joilla voidaan huomioida: kaksi silmää, kaksi korvaa, kaksi sierainta ja suu. Ihminen on myös kymmenkertainen, koska hänessä on kolminkertainen henki, kolminkertainen sielu ja kolminkertainen ruumis, jotka ovat yhdistetyt järjellä. Näiden yläpuolella sijaitsevat aivot, missä "valontuoja" järki hallitsee pientä mikrokosmosta ja suuri valontuoja, Jumala, hallitsee makrokosmosta.

 

1 Tämän jälkeen näin taas yhden enkelin tulevan alas taivaasta. Hänellä oli suuri valta, ja hänen kirkkautensa valaisi koko maan.

2 Hän huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut pahojen henkien tyyssija ja kaikkien saastaisten henkien ja kaikkien saastaisten ja inhottavien lintujen pesäpaikka.

3 Sen porton viiniä, vihan viiniä, ovat kaikki kansat juoneet, kaikki maailman kuninkaat ovat irstailleet hänen kanssaan, ja kaikki maailman kauppamiehet ovat rikastuneet hänen vauraudestaan ja ylellisestä elämästään."

4 Minä kuulin taivaasta toisenkin äänen, joka sanoi:

"Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään.

5 "Hänen syntiensä röykkiö ulottuu jo taivaaseen asti, eikä Jumala unohda hänen pahoja tekojaan.

6 Tehkää hänelle niin kuin hän on tehnyt muille, maksakaa kaksin verroin hänen teoistaan. Siihen maljaan, johon hän on toisille juomansa sekoittanut, sekoittakaa häntä itseään varten kahta katkerampi juoma.

7 Minkä hän on mainetta ja rikkautta ahnehtinut, saman verran antakaa hänelle tuskaa ja murhetta. Hän vakuuttelee yhä itselleen: 'Minä olen kuningatar ja istun valtaistuimella. Leski en ole, surua en ikinä koe.'

8 Sen tähden häneen iskevät yhtenä ja samana päivänä kaikki hänelle langetetut vitsaukset, rutto, murhe ja nälkä, ja hänet poltetaan tuhkaksi. Väkevä on Herra Jumala, joka hänet on tuominnut!

9"Maailman kuninkaat, jotka ovat hänen kanssaan irstailleet ja mässäilleet, itkevät ja valittavat häntä, kun näkevät savun nousevan hänen roviostaan.

10 He seisovat loitolla, kauhuissaan siitä, miten häntä piinataan. He sanovat:

-- Voi sinua, suuri kaupunki! Voi sinua, Babylon, mahtava kaupunki: hetkessä tuli sinun tuomiosi.

11 "Maailman kauppamiehet itkevät ja surevat häntä, sillä enää ei kukaan osta heidän tavaroitaan:

– Ilmestys 18:1-11

 

Järki on itsekkyyden tuote. Sen on kehittänyt äly, jonka Pimeyden Voimat (Älyn Herrat) antoivat. Itsekkäiden Lucifer-henkien kannustamana ihminen käytti puolet sukupuolivoimastaan järjen kehittämiseen ja tästä syystä se on käärmeen siemen. Vaikka se muunnetaan viisaudeksi kivun ja kärsimyksen kautta, sen täytyy väistyä jollekin korkeammalle: intuitiolle, joka tarkoittaa oppimista sisältäpäin, ihmisestä itsestään. Tämä henkinen kyky on kaikilla hengillä, olivatpa he tällä hetkellä miehiä tai naisia, mutta se ilmenee voimakkaimmin niissä, jotka ovat ruumiillistuneet naisina, koska heissä elämän hengen vastine, eetteriruumis, on miehinen eli positiivinen ja intuitio on elämän hengen kyky, jota voidaan kutsua naisen siemeneksi, josta epäitsekkäät pyrkimykset lähtevät ja jonka kautta kaikki kansat hitaasti mutta varmasti yhtyvät maailmankaikkeudellisessa rakkaudessa ja veljeydessä rotuun, sukupuoleen ja väriin katsomatta.

Aivot eivät ole tasaisesti koostunut kokonaisuus. Ne on jaettu kahteen puoliskoon ja fysiologit tietävät hyvin, että me käytämme pääasiallisesti vain toista eli vasenta aivopuoliskoa. Oikea puoli on vain osittain käytössä. Sydän myöskin on ruumiin vasemmalla puolella, mutta on siirtymässä "oikeaan" paikkaan. "Oikea" aivopuolisko, jota johtaa Merkurius, tulee vähitellen enemmän toimivaksi ja näiden kahden fyysisen muutoksen ansiosta koko ihmisen luonteenlaatu muuttuu. Vasen puoli on Lucifer-henkien vaikutuksen alainen ja on antanut itsekkyydelle vallan, mutta ego saavuttaa yhä enemmän valtaa, kun aivojen oikea puoli saa vallan toimia ruumiissa tehden oikeita päätöksiä.

Fysiologeille ei ole uutinen se, että sydämessä tapahtuu muutosta, joka tekee siitä poikkeuksellisen elimen. Ihmisessä on kahdenlaisia lihaksia niitä, jotka ovat tahtomme alaisia, kuten käsien lihakset. Näissä säikeet ovat sekä pituus- että poikkisuunnassa. Toisia ovat lihakset, joita ei voi kontrolloida tahdolla ja niissä säikeitä on vain pituussuunnassa. Sydän on ainoa poikkeus. Se ei ole tahdon alainen, mutta siinä alkaa näkyä poikkisuuntaisia säikeitä samoin kuin tahdonalaisissa lihaksissa.

Aikaa myöten poikkisäikeet kehittyvät täydellisiksi ja sydän tulee kontrollimme alaiseksi. Kun saavutamme tämän, voimme johdattaa verta ruumiissamme, minne haluamme. Silloin voimme kieltäytyä lähettämästä sitä vasempaan aivopuoliskoon ja silloin Babylonia, Luciferin kaupunki kukistuu.

 

6 Sitten kuulin äänen, joka oli kuin suuren kansanjoukon kohinaa, kuin suurten vesien pauhua ja voimakasta ukkosen jylinää. Se lausui:

-- Halleluja!

Herra, meidän Jumalamme,

Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden.

7 Iloitkaamme ja riemuitkaamme,

antakaamme hänelle kunnia!

Nyt on tullut Karitsan häiden aika

Hänen morsiamensa on valmiina,

8 hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku.

Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja.

9 Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja."

10 Minä heittäydyin hänen jalkoihinsa kumartaakseni häntä, mutta hän sanoi: "Älä tee niin! Minä olen vain Jumalan palvelija, niin kuin sinä ja veljesi, jotka olette Jeesuksen todistajia. Jumalaa sinun tulee kumartaa!"

– Ilmestys 19:6-10

 

Tämä kohta viittaa korkeamman minämme mystiseen avioliittoon alemman minämme kanssa, täydelliseen tasapainoon henkemme positiivisten ja negatiivisten napojen kanssa.

Läntinen viisausoppi opettaa, että henki on sukupuoleton. Nykyisellä olemassaolon asteella tuli välttämättömäksi uhrata puolet luovasta voimasta aivojen kehittämiseen, jotta voimme luoda mentaalisia kuvia, jotka voimme rakentaa konkreettisiksi olemuksiksi fyysisessä maailmassa. Tämä teki välttämättömäksi fyysisen organismin jakamisen kahteen sukupuoleen, jossa miespuolisen hengen ominaisuus on TAHTO ja nainen ilmaisee itseään MIELIKUVITUKSESSA.

"Koska jokainen henki syntyy vuorotellen miehen ja naisen ruumiiseen, ilmaisee se myös vuorotellen tahtoa ja mielikuvitusta. Toinen näistä kussakin elämässä vaikuttaa hallitsevana ja sen mukaan ilmenee joko maskuliinisena tai feminiinisenä. Kun henki palaa päivä päivältä tai elämä elämältä suureen kouluun, tulee siitä enemmän ja enemmän sielullinen, minkä seurauksena se kykenee ilmaisemaan molempia ominaisuuksia yhtä aikaa tasapainoisesti. Näin asteittain mies löytää hienompia naisellisia arvoja itsessään ja samoin nainen löytää jaloja miehisiä arvoja. Kun se hetki koittaa, jolloin molempien välillä ilmenee täydellinen tasapaino, tapahtuu mystinen vihkimys.

"Sanotaan, että taivaassa ei mennä naimisiin, koska henki on vapaa lihan kahleista. Seksillä ei ole siellä mitään tekemistä. Siellä on toiminnassa sielun kaksoisominaisuus ja siitä syystä avioituminen on tarpeetonta. Jokainen muodostaa arkkityypin omasta tulevasta ruumiistaan korkeampien valtiaiden avulla ja näin huolehtii tulevasta ruumiillistumisesta. Ainoastaan silloin, kun poistutaan sielun alueelta ja siirrytään sukupuolten alueelle tarvitaan yhteistoimintaa toisen kanssa konkreettisen fyysisen ruumiin muodostamiseen, joka sopii arkkityyppiin, jonka sielu on jo taivaassa valmistanut. Mitä pikemmin opimme näkemään itsemme kokonaisena luovana olentona sitä enemmän voimme säilyttää omaa luovaa voimaamme ja lähettää sitä ylöspäin henkisiin tarkoituksiin ja sitä pikemmin löydämme molemmat miehen ja naisen itsestämme. Mystinen vihkimys on silloin tapahtunut ja se yhdistää molemmat navat ja antaa meille tajunnan, joka on luova kaikilla luonnon alueilla.

 

11 Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti.

12 Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse.

13 Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana.

14 Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa.

15 Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin.

16 Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra.

 

– Ilmestys 19:11-16

 

Muinaiset kirjoitukset osoittavat, että hevonen symbolisoi älyä tai älykkyyttä ja yleinen tapa on yhdistää "valkoinen" puhtauteen. Täten tämän kohdan ensimmäisen jakeen voidaan sanoa viittaavan puhdistettuun henkiseen mieleen, joka on päämäärä, minkä koko ihmiskunta lopulta saavuttaa. Puhdas elämä ja rakkaudellinen palvelu toisia kohtaan, josta Kristus Jeesuksen oli esimerkki, ei vain luo henkistä mieltä, vaan puhdistaa veren (egon koti) alemmista haluista ja himoista ja vetää puoleensa kahta korkeampaa eetteriruumiin eetteritasoa, jotka muodostavat sieluruumiin taikka kultaisen hääpuvun, joka jokaisella, joka tulee asumaan takaisin palanneen Kristuksen vallan alaisina Uudessa Galileassa (Maakauden kuudes aikakausi), täytyy olla. "Jumalan sana" on kolminaisuuden toinen eli Rakkaus-Viisaus aspekti, josta Johannes myös puhui evankeliumissa: "Alussa oli sana ja sana oli Jumalan tykönä ja sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä."

Miekkaa on usein käytetty kuvauksena korkeamman ymmärryksen positiivisesta voimasta, jossa asuu ristiriita totuuden ja virheen välillä. Tämä ristiriita jatkuu kunnes rotuhenki ja konkreettinen järki haluineen ja niiden erottavat voimat täydellisesti antautuvat yhdistävälle Kristus voimalle.

Kosmisen Kristuksen säde tuli maan sisäiseksi hengeksi Golgatalla ja on siitä lähtien säteillyt valtavaa rakkauden voimaa ihmisen avuksi lunastukseksi menneestä tottelemattomuudesta Jumalan lakeja kohtaan. Kun ihmiset maanpäällä ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että heidän yhteinen sieluruumis kykenee pitämään maapallon radallaan (palvelus, jota Kristus nyt tekee) saapuu Kristus uudelleen Jeesuksen eetteriruumiissa, jota huolellisesti säilytetään lasiarkussa syvällä maapallon sisällä. Silloin hän hallitsee puhdistunutta ja uudistunutta ihmiskuntaa.

Läntisessä viisausopissa opetetaan, että toinen tuleminen ei todennäköisesti tapahdu ennen kuin aurinko etenee Kauriin aikakauteen. Ihmiskunta näyttää olevan kaukana siitä henkisestä tasosta, jolloin Kristus voisi saapua maan päälle. Kuitenkin kun Kristus säde vuosi vuodelta tulee vahvemmaksi ja etenemme pitemmälle ihmisystävälliseen Vesimiehen merkkiin kehityksemme nopeutuu ja sieluruumiimme kehittyy tarpeeksi niin että voimme "kohdata Kristuksen ilmassa ja olla hänen kanssaan iankaikkisesti".

 

1 Minä näin, kuinka taivaasta tuli alas enkeli, jolla oli kädessään syvyyden avain ja isot kahleet.

2 Hän otti kiinni lohikäärmeen, tuon muinaisaikojen käärmeen, jonka nimet ovat Paholainen ja Saatana, ja pani sen kahleisiin tuhanneksi vuodeksi,

3 syöksi sen syvyyteen ja lukitsi ja sinetöi sen jäljestä syvyyden oven. Enää ei käärme saa johtaa kansoja harhaan, ennen kuin tuhat vuotta on tullut täyteen. Sitten se on päästettävä irti vähäksi aikaa.

4 Minä näin valtaistuimia, ja niille, jotka asettuivat istuimille, annettiin tuomiovalta. Minä näin niiden sielut, jotka oli mestattu Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä olleet ottaneet sen merkkiä otsaansa eivätkä käteensä. He heräsivät eloon ja hallitsivat yhdessä Kristuksen kanssa tuhat vuotta.

5 Muut kuolleet eivät heränneet eloon, ennen kuin tuhat vuotta oli täyttynyt. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.

6 Autuaita ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät osallisiksi ensimmäisestä ylösnousemuksesta! Heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he ovat Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.

– Ilmestys 22:1-6

 

Tässä näyssä Johannekselle näytettiin olosuhteet, jotka ovat "viimeisinä päivinä" eli meidän kehityskautemme myöhemmällä ajalla. Läntinen viisausoppi opettaa, että kehitys kulkee tarkoin määrättyä rataa, joka etenee jaksoittain spiraalimaisesti läpi aikakausien. Nämä jaksot tapahtuvat henkilökohtaisissa elämissä tuoden meidät yhä uudelleen elämään fyysiselle tasolle, ja ne myös tapahtuvat isossa mittakaavassa muodostaen tarpeelliset olosuhteet koko ihmiskunnan kehitykselle. Tämä on sopusoinnussa Hermeettisen aksiooman kanssa "Niin kuin ylhäällä niin myös alhaalla ja niin kuin alhaalla niin myös ylhäällä".

Auringon kulku läpi kahdentoista aurinkomerkin määrää vuodenajat aiheuttaen lukemattomien maahan kylvettyjen siementen itämisen ja eläinten parittelun tehden maailmasta elävän. Talviseen vuodenaikaan Saturnuksen vaikutus jättää maailman mykäksi, hiljaiseksi ja hämäräksi. Täten taivaannapojen hidas taaksepäin siirtyvä liike aiheuttaa muutoksen, jonka me tunnemme nimellä kehitys. Tämä auringon taaksepäin siirtyminen aiheuttaa kansojen, rotujen ja uskontojen syntymän ja kuoleman. Eläinradan kuviot symbolisoivat meidän nykyistä ja tulevaa kehitystä.

Auringon siirtyminen taivaannavoissa eläinradan kaikkien merkkien läpi on suuri tähtivuosi, jonka pituus on 25 869 aurinkovuotta. Näin ollen ottaa Auringolle noin 2000 vuotta kulkea yhden aurinkomerkin läpi. Puolet tästä ajasta on pääasiallisesti materialistinen (Lucifer-vaikutuksen vuoksi) ja toinen puoli on enemmän henkinen. Täten voimme sanoa, että "Saatana" on "sidottu" ajaksi ja ihmiskunnan kehitys etenee silloin nopeammin (tietoisesti tai tiedottomasti) henkisellä kehityksen tiellä.

Suurin osa ihmisistä ottaa hitaan kovien kokemusten tien; pioneerit kuitenkin ottavat vieläkin vaikeamman mutta lyhyemmän vihkimysten tien. Vihitty kuolee fyysiselle maailmalle, joten sanotaan, että hän ottaa osaa "ensimmäiseen ylösnousemukseen." Häneen ei "toisella (fyysisen ruumiin) kuolemalla ole valtaa" ja hän "hallitsee" Kristuksen kanssa jumalallisena johtajana henkisen kehityskauden aikana.

 

1 Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.

2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla-asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.

3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,

4 ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

5 Valtaistuimella istuva lausui: "Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi: "Kirjoita nämä sanat muistiin. Ne ovat luotettavat ja todet."

6 Vielä hän sanoi minulle: "Nyt ne ovat käyneet toteen. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.

7 Tämä on voittajan palkinto. Minä olen hänen Jumalansa, ja hän on minun poikani.

– Ilmestys 21:1-7

 

Tässä kohdassa kuvataan tilannetta, joka vallitsee maassa ja sen asukkaissa tulevaisuudessa ja jota Läntisessä viisausopissa kuvataan Uudeksi Galileaksi (Kuudes aikakausi.) Tuona aikana maa on niin pitkälle eeterisoitunut, "ettei ole enää merta." Lisätietoja tuosta ajasta Max Heindel antaa seuraavasti:

"Lemuria tuhoutui tulessa ja suurissa tulivuoren purkauksissa. Sen tilalle nousi Atlantis. Aikoinaan sekin jäi meren alle ja syntyi arjalainen aikakausi, jota nykyisin elämme, mutta sekin on pian menneisyyttä. Salamanterit aloittelevat tulien kohentelua "uuden maan ja taivaan" luomiseksi, jota läntinen salatieteen koulu kutsuu Uudeksi Galileaksi.

"Kahdella edellisellä aikakaudella ihminen kehitti fyysistä ruumistaan ja elävöitti sen; Lemurian aikakaudella hän kehitti halut; Atlantiksen ajanjaksolla kehitettiin oveluus ja arjalaisen aikakauden tulos on järki.

"Uudessa Galileassa ihmiskunnalla on huomattavasti tämän hetkistä hienompi ja eetterisempi ruumis maa tulee myöskin olemaan läpinäkyvä ja näin ollen nuo ruumiit ovat huomattavasti herkempiä ottamaan vastaan henkisen intuition sysäyksiä. Tuo ruumis ei myöskään väsy eikä yötä ole, kaksitoista kallohermoa ovat portit tiedon keskukseen nyt ja aina, ja niitä ei koskaan tietoisesti suljeta. Kaiken lisäksi Uusi Galilea muodostetaan valaisevasta eetteristä, joka johtaa auringonvaloa. Tuo maa on rauhan maa (Jerusalem) maailmankaikkeudellinen rakkaus sitoo kaikki olennot maailmassa yhteen rakkaudessa. Siellä ei voi olla kuolemaa, koska elämän puu, kyky kehittää elämän voimaa tulee mahdolliseksi päässä olevan eetterisen elimen välityksellä (uusi viinimalja), ihmisissä, jotka jo nyt valitaan ihmiskunnan esivanhemmiksi uudelle aikakaudelle.

"Tätä rotua kutsutaan Kristus-roduksi, koska he kehittävät Kristus-aatteen sydämeensä. He toimivat hengen johtamina intuition kautta ja kaikki mitä he tekevät, tekevät he sen rakkaudessa."

"Uusi viinimalja... on eetterinen elin, joka rakennetaan päähän ja kurkkuun käyttämättömän sukupuolienergian kautta ja joka henkisen näkökyvyn omaavalle näkyy kuin kukan runko, joka kohoaa alhaalta."

 

1 Enkeli näytti minulle elämän veden virran, joka kristallinkirkkaana kumpuaa Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.

2 Kaupungin valtakadulla, virran haarojen keskellä kasvoi elämän puu. Puu antaa vuodessa kahdettoista hedelmät, uuden sadon kerran kuukaudessa, ja sen lehdistä kansat saavat terveyden.

3 Mikään ei enää ole kirouksen kahleissa. Kaupungissa on Jumalan ja Karitsan valtaistuin, ja kaikki palvelevat Jumalaa.

4 He saavat nähdä hänen kasvonsa, ja heidän otsassaan on hänen nimensä.

5 Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun tai auringon valoa, sillä Herra Jumala on heidän valonsa. He hallitsevat kuninkaina aina ja ikuisesti.

– Ilmestys 22:1-5

 

Jumala, meidän aurinkokuntamme arkkitehti on kolminainen, Hänen ominaisuutensa ovat Tahto, Viisaus ja Toiminta. Viisaus aspekti on se, johon Aurinkokauden korkein vihitty (Kosminen Kristus) yhdistyi. Säde Kosmisesta Kristuksesta tunkeutui maahan sen sisäiseksi hengeksi vetäen ihmiskuntaa vastaanottamaan Kristustajuntaa. Tavallisesti Kristus käyttää alimpana kulkuneuvonaan elämän henkeä, joka toimii elämän hengen maailmassa tietoisesti ja joka on ensimmäinen maailmankaikkeudellinen maailma. Tämä maailma heijastuu eetterialueelle samoin kuin elämän henki heijastuu ihmisen eetteriruumiiseen.

Johannes viittaa Kristus tietoisuuteen puhuessaan "elämän veden virrasta, joka kristallikirkkaana kumpuaa" ja josta myös Jeesus Kristus puhui "mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään" (Joh. 4:14) ja "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon." (Joh. 7:37)

Elämän puu on "kyky kehittää elämän voimaa" ja "tulee mahdolliseksi uuden viinimaljan kautta, joka mainitaan ihanteena tulevalle aikakaudelle Uudessa Galileassa. Eetterinen elin, joka rakennetaan päähän ja kurkkuun käyttämättömän sukupuolienergian kautta ja joka henkisen näkökyvyn omaavalle näkyy kuin kukan runko, joka kohoaa alhaalta. Tämä malja tai siemen kuppi on todellinen luova elin joka pystyy lausumaan luovia elämän sanoja ja voimaa."

Nykyinen puhe luodaan kömpelöllä lihastoiminnalla, joka säätelee kurkunpäätä ja kieltä sekä huulia, niin että ilma, joka tulee keuhkoista muodostaa määrättyjä ääniä, mutta ilma on raskas välikappale, jota on vaikea hallita verrattuna luonnon hienompiin voimiin kuten sähkö, joka toimii eetterissä. Kun tämä uusi elin on kehittynyt voi se puhua eläviä sanoja, joka antaa elämän aineelle, joka tähän asti on ollut elotonta... Nykyisin ne, jotka juovat kieltäymyksen kupista voidakseen käyttää voimaansa toisten auttamiseksi, rakentavat tätä elintä ja sieluruumista, joka on hääpuku. Nämä oppivat käyttämään sitä pienessä mittakaavassa näkymättöminä auttajina, kun he ovat poissa ruumiistaan yöllä koska heille on opetettu lausumaan sanoja, jotka poistavat tauteja ja rakentavat tervettä kudosta.

Uudessa Galileassa ihmiskunta elää ilmassa kirkkaassa sielu ruumiissa, maassa, joka on muodostettu eetteristä. Rakkaus ja veljeys vallitsee siellä ja Kristus, joka on palannut takaisin hallitsee siellä kuninkaana ja pappina.

  

Ilmestynyt The Rosicrucian Fellowshipin kuukausijulkaisussa (Rays From The Rose Cross), viimeksi 1990-91 ja on kokonaisuudessa saatavilla http://rosanista.tripod.com/menu05.htm, osastossa Western Wisdom Bible Study artikkelit alkavat sanoin The revelation of St. John the Divine...


 

Etusivu

Eri uskonnot