Émile Coué

Kuinka tietoista itsesuggestiota on harjoitettava

"Joka aamu herätessänne ja joka ilta nukkumaan mennessänne sulkekaa silmänne ja koettamatta kiinnittää huomiotanne sanoihin, lausukaa juuri niin kovaa, että kuulette oman äänenne ja laskekaa samalla kertaa kahteenkymmeneen nauhan avulla, johon olette tehnyt 20 solmua: 'Päivä päivältä ja joka suhteessa voin paremmin ja paremmin'." Kun sanat "joka suhteessa" sisältävät kaiken, on tarpeetonta muodostaa ja lausua eri tapauksia varten sovellettuja itsesuggestioita.

Lausukaa mainittu itsesuggestio niin yksinkertaisesti, niin lapsellisesti ja niin konemaisesti kuin mahdollista, siis tekemättä pienintäkään ponnistusta. Kaavaa pitää sanalla sanoen lausua samalla tapaa kuin valitusrunoa.

Tällä tavalla lausuttuna se saadaan koneenomaisesti tunkeutumaan korvan kautta alitajuntaan, ja kun se kerran sinne on päässyt, niin se ryhtyy toimimaan. Tätä menettelytapaa on käytettävä koko elämän ajan, sillä se sekä estää taudit että parantaa ne.

Jos päivällä tai yöllä tunnette ruumiillista tai sielullista kärsimystä, niin vakuuttakaa itsellenne, että se pian katoaa, sitten vetäytykää yksiksenne, sulkekaa silmänne, asettakaa kätenne otsallenne, jos kyseessä on sielullinen asia, tai kipeälle paikalle, jos vaiva on ruumiillista laatua, ja toistakaa huulillanne äärettömän nopeasti: "Se poistuu, se poistuu jne." niin pitkälti kuin on tarpeen. Kun tässä on saavuttanut jonkun verran tottumusta, niin kykenee poistamaan sielullisen tai ruumiillisen vaivan noin 20 tai 25 sekunnissa. Turvautukaa tähän joka kerta, kun on tarpeellista.

Itsesuggestion harjoittaminen ei korvaa lääkärinhoitoa, mutta se on kallisarvoinen apu sekä sairaalle että lääkärille.

On helppo huomata, mitä osaa suggeroija, näyttelee. Hän ei ole määräyksiään antava herra, vaan ystävä ja opastaja, joka askel askeleelta ohjaa sairasta parantumisen tiellä. Kun kaikki suggestiot annetaan sairaan hyväksi, niin tämän alitajunta ei muuta pyydä. kuin ottaa ne vastaan ja muodostaa ne itsesuggestioiksi. Kun tämä on tehty, niin tapahtuu parantuminen ennen pitkää.

Poiminto Émile Couén teoksesta "Kuinka parannan itseni suggestiolla".


Etusivu

Mietiskely