Intialainen "jouluevankeliumi"

Sri Krishnan syntymä

Välttääkseen vaaran, joka kuningas Kamsaa uhkasi sisarensa pojan taholta, mistä ennustaja oli häntä varoittanut, antoi kuningas heittää sisarensa ja tämän puolison vankilaan.

Täällä maanalaisen vankilan pimeydessä syntyi Krishna maailmaan. Mitä lähemmäksi syntymähetki tuli sitä kauniimmaksi muuttui äiti. Pian koko vankiluola oli täynnä valoa.

Iloitsevat kuorot täyttivät ilman sävelillään, ja jokien ja purojen vedet virtasivat soittaen suloista musiikkia. Jumalat laskeutuivat alas taivaasta, ja valon henget tanssivat ja lauloivat ilosta.

Keskiyöllä äiti Devaki synnyttää lapsen maailmaan ja uusi aikakausi alkaa. Myöskin lapsen vanhemmat lankeavat maahan hänen eteensä rukoilemaan, mutta ääni taivaasta varoittaa heitä tyrannin salajuonista poikaa kohtaan ja kehottaa heitä viemään lapsen Golakaan – "lehmän maahan" – ja vaihtamaan hänet paimen Nandan tyttäreen.

Äkkiä kahleet irtoavat isän käsistä, vankilan ovet avautuvat, ja hän pääsee ulos ja kantaa lapsen hartioillaan Yamuna-virran yli. Joen vedet laskeutuvat kunnioituksesta Jumalan pojan edessä, ja isä vaihtaa Krishnan paimen Nandan vastasyntyneeseen tyttäreen. Sitten hän palaa vankiluolaan, jossa kahleet jälleen kiinnittyvät hänen jäseniinsä.

Sitten kuningas Kamsa saapuu vankilaan. Turhaan Devaki rukoilee veljeään säästämään lapsen. Mutta juuri kun tämä aikoo väkisin ryöstää sen hänen sylistään, häviää lapsi näkymättömiin kuninkaan silmien edestä. Nyt Kamsa antaa määräyksen, että kaikki alle 2-vuotiaat lapset on valtakunnassa surmattava.

Teosofi — joulukuu 1972


Etusivu

Sekalaiset