Fra Giovanni

Joulusanoma

Ei ole mitään, mitä minä voisin antaa sinulle, ei mitään sellaista, mitä sinulla ei jo olisi. Mutta on paljon sellaista, mitä sinä voit ottaa, vaikka en sitä voikaan antaa. Taivas on meidän ainoastaan silloin, jos sydämemme löytää siinä tänään levon. Ota taivas! Maailman pimeys on vain varjo. Sen takana ja jo ovellamme on ilo. Pimeydessä on valo ja autuus, kunpa vain voisimme nähdä! Ja nähdäksemme meidän on katsottava. Rukoilen teitä: katsokaa!

Elämä on antelias, mutta me arvostelemme sen lahjoja niiden muodon mukaan, työnnämme ne luotamme milloin rumina, epämiellyttävinä tai karkeina. Poista kuori ja löydät elävän kirkkauden täynnä rakkautta, viisautta ja voimaa. Ota iloisin mielin vastaan elämän antimet, ja sinä kosketat enkelin, lähetin kättä. Kaikessa, mitä kutsumme koettelemukseksi, murheeksi tai velvollisuudeksi, löydät enkelin käden. Se on lahja ja näkymättömän läsnäolon sanoin kuvaamaton kosketus. Niin ikään ilomme sellaisinaan eivät tyydytä meitä, myös ne sisältävät jotakin, joka on jumalallisempaa.

Ulkoisen kuoren alla oleva elämä on niin täynnä tarkoitusta ja kauneutta, että etsiessäsi löydät maailman, johon sisältyy taivas. Siis rohkeutta! Vaadi sitä, mikä sisältää kaiken. Mutta rohkeuttahan sinulla on, ja sinä tiedät myös, että me olemme pyhiinvaeltajia, jotka suuntaamme kulkumme läpi tuntemattoman maan kotia kohti.

(Jouluaattona v. 1513)

Teosofi — joulukuu 1960


Etusivu

Sekalaiset